Zolen

Welke zolen krijgt u?

Er bestaan twee soorten zolen, ook wel inlays genoemd. De proprioceptieve of actieve zolen en de mechanische of passieve zolen.

Proprioceptieve of actieve zolen

De proprioceptieve of actieve zolen beïnvloeden de houding doordat bepaalde spiergroepen gestimuleerd worden en andere spiergroepen gedempt worden in hun werking. De zolen lokken een actie uit van het bewegingsapparaat waardoor de houding gecorrigeerd zal worden. Het lichaam wordt meer in balans gebracht waardoor klachten zullen verminderen of verdwijnen. Voor aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals knie-, heup-, rug-, nek- en schouderklachten zijn deze inlays geschikt.

Mechanische of passieve zolen

De mechanische of passieve zolen ondersteunen en corrigeren de stand van de voet. Door de drukontlasting worden de zolen gebruikt bij klachten van de voet zoals likdoorns maar ook voor aandoeningen zoals reuma en diabetes.

Beide soorten inlays worden gemaakt aan de hand van de gemaakte afdrukken van de voeten. Het maken van de zolen gebeurt met het Cad Cam systeem. Klik hier voor meer informatie over dit computergestuurde systeem.

Bij het kopen van nieuwe schoenen moeten de inlays van de nieuwe schoenen vervangen kunnen worden door uw eigen zolen.