Behandeling

Hoe gaat de behandeling?

Het eerste consult duurt 30 minuten.

De behandeling begint altijd met de anamnese, dit is het gesprek waarin de klachten worden geïnventariseerd evenals de medische voorgeschiedenis en andere belangrijke zaken.

Onderzoek

Daarna volgt het fysiotherapeutisch onderzoek waarin de gewrichten worden onderzocht op beperkingen, pijn en kracht. In stand, op de podobaroscoop, wordt gekeken naar bijzonderheden van de stand van lichaam en de beenlengten. En, indien nodig, gemeten.

Spierspanningen

Dit geldt ook voor het meten van spierspanningen met een EMG-meter. Om de houding te corrigeren worden dunne elementen kurk van ten hoogste 3 mm onder de voeten gelegd en het resultaat beoordeeld. De spierspanning van spiergroepen moeten veranderd zijn. Dit is met het EMG apparaat te beoordelen. Daarnaast zal de wijze waarop bewogen wordt, veranderd zijn.

Looppatroon

Natuurlijk ontbreekt ook het beoordelen van het looppatroon niet. Dit wordt vastgelegd op video waardoor later door beelden met elkaar te vergelijken een vooruitgang of verandering goed te beoordelen is. Het meten van de balans en/of ganganalyse gebeurt met de RsScan.

Schoenen meenemen

En natuurlijk worden ook het slijtpatroon van uw schoenen beoordeeld. Neem daarom ook altijd uw werk- en sportschoenen mee.

Nadat alle informatie verzameld is, wordt besproken of inlays een gunstige invloed zouden kunnen hebben op uw klachten. Aan de hand van de gemaakte afdrukken worden de proprioceptieve of mechanische zolen gemaakt, deze zijn in de regel 1 week later klaar.

Advies

Indien nodig kan de behandeling gecombineerd worden met houdings- en bewegingsadviezen. Ook informatie over wat geschikte schoenen zijn, wordt gegeven.

De controle afspraak wordt gemaakt voor vier weken later en duurt dan 15 minuten.

De proprioceptieve zolen moeten de hele dag gebruikt worden dus ook in huis op schoenen lopen. Immers, spieren worden geactiveerd of geremd in hun werking maar de prikkel hiervoor moet wel de hele tijd gegeven worden. Doordat de spieren geprikkeld worden, kan het zijn dat u de eerste dagen spierpijn heeft. Dit wordt geleidelijk aan minder.

Het is verstandig uw houding minstens 1x per jaar te laten controleren.